Αγορές & Εκπαίδευση: Πόσο Αλληλένδετοι Είναι οι Δύο Όροι;

Η Παιδεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες. Αν και στο παρελθόν υπήρξε προνόμιο των πλουσίων, με την πάροδο των αιώνων οι πολίτες κατάφεραν με τους αγώνες τους να διευρύνουν τοποσοστό των ανθρώπων που θα μετείχαν της εκπαίδευσης σε κάθε κοινωνικό σύνολο. Στα εξελιγμένα κράτη, το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση αποτελεί βασικό πυλώνα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως υπάρχουν αρκετά παραθυράκια σε αυτό τον κανόνα.

Οι εξαιρέσεις σχετίζονται με ανισότητες, ως προς την πρόσβαση στη λεγόμενη “ποιοτική” εκπαίδευση. Αν και η δημόσια εκπαίδευση είναι δωρεάν, όσοι διαθέτουν αρκετά χρήματα εξασφαλίζουν μια ανώτερη ποιοτικά, τουλάχιστον τυπικά, εκπαίδευση. Ως αποτέλεσμα, έχοντας λάβει αυτή την εκπαίδευση αυξάνονται οι ευκαιρίες που ξετυλίγονται στο μέλλον του ατόμου. Κάτι τέτοιο ακούγεται άδικο; Ίσως και να είναι. Πρόκειται όμως για μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα rahan puute.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία ζητούν πολλές φορές υπέρογκα ποσά ως δίδακτρα, η εκπαίδευση έχει πολλά ακόμη έξοδα. Με μια πρώτη ματιά, τα βιβλία και η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό κοστίζουν ακριβά. Αναλογιστείτε μονάχα τα ποσά που πληρώνετε για τα βιβλία, κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Αυτά τα έξοδα είναι αρκετά υψηλά, χωρίς αμφιβολία. Αν λοιπόν έπρεπε να αγοράζετε όλα σας τα βιβλία, πόσο μεγαλύτερο θα κατέληγε να είναι το κόστος;

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη σεμινάρια και εργαστήρια που διοργανώνονται ανά τον κόσμο και κοστίζουν. Πολλά από αυτά αναφέρονται σε περισσότερο πρακτικές δεξιότητες. Συνεπώς, προορίζονται για άτομα που επιθυμούν να ακολουθήσουν έναν περισσότερο πρακτικό δρόμο επαγγελματικά, αντί να επικεντρώνονται σε θεωρίες και έρευνες. Για τη συμμετοχή σε τέτοια σεμινάρια, απαιτείται ένα χρηματικό ποσό που διαφέρει αρκετά κατά περίπτωση.

Ένα ακόμη μέσο στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ανεξάντλητες πηγές εκπαίδευσης και επιμόρφωσης είναι το διαδίκτυο. Πολλά Πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει διαδικτυακά μαθήματα, έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των ενδυνάμει φοιτητών. Η ευελιξία αυτών των προγραμμάτων είναι εξαιρετική. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα διαδικτυακά μαθήματα, που προσφέρονται μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Ενδιαφέρεσαι για κάτι συγκεκριμένο; Απλώς αναζήτησε τον όρο στο διαδίκτυο και θα εμφανιστούν μπροστά σου αρκετά αποτελέσματα, για να επιλέξεις.

Υπάρχουν φυσικά παντού δυνατότητες παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων δωρεάν. Οι υποτροφίες έχουν δημιουργηθεί με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Μέσω των υποτροφιών, άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς, καταφέρνουν να σπουδάσουν. Το εισιτήριο για αυτές τις υποτροφίες συνήθως αποτελεί η υψηλή βαθμολογία στην εκπαιδευτική βαθμίδα, στην οποία βρίσκεται το άτομο. Ορισμένες φορές, όμως, υπάρχουν και άλλα ακόμη προαπαιτούμενα, όπως η εντοπιότητα ή το φύλο ή η οικογενειακή κατάσταση lainaa luottotiedottomalle heti vuonna 2018.

Στην ερώτηση λοιπόν εάν είναι αλληλένδετοι όροι η αγορά και η εκπαίδευση, η απάντηση είναι περίπλοκη. Σαφώς και μπλέκονται μεταξύ τους, καθώς η εκπαίδευση συχνά απαιτεί την αγορά εκπαιδευτικού υλικού ή την πληρωμή διδάκτρων. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αντίτιμο, οι πηγές επιμόρφωσης στην σημερινή κοινωνία είναι απλώς εντυπωσιακές. Το διαδίκτυο, οι βιβλιοθήκες, το σχολείο σε κάθε βαθμίδα, περιέχουν θησαυρούς που ο καθένας καλείται να ανακαλύψει. Αν τους αναζητήσετε σωστά, είναι σίγουρο πως και εσείς θα τους βρείτε και θα μαγευτείτε από την αξία τους!

13. Δεκεμβρίου 2018 by candiahouse
Categories: Uncategorized | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγορές & Εκπαίδευση: Πόσο Αλληλένδετοι Είναι οι Δύο Όροι;